Dutch

Het onderzoek meldt een zeer laag sterftecijfer van 0,71% bij behandelde patiënten met bevestigde positieve gevallen van COVID-19.


Find this article in English and other languages here.
Find the direct link for download here.


New York, NY 2 juli 2020 - Dr. Vladimir Zelenko, een in New York gevestigde huisarts, kondigde vandaag aan dat een retrospectief onderzoek dat zijn patiëntgegevens analyseert, online te lezen is op www.TheZelenkoProtocol.com. Uit dit onderzoek, dat is voorgelegd voor peer review, blijkt dat een vroege interventie en behandeling van COVID-19-risico-gestratificeerde patiënten in een poliklinische setting resulteerde in vijf keer minder ziekenhuisopnames en sterfgevallen. De behandeling bestond uit zink, een lage dosis hydroxychloroquine en azithromycine.

Eerdere onderzoeken van COVID-19-behandelingen zijn grotendeels gebaseerd op ernstig zieke patiënten in een ziekenhuisomgeving, waaronder patiënten op de intensive care met mechanische beademing. In dit onderzoek echter, worden de resultaten van de vroege behandeling van patiënten na hun eerste bezoek aan de dokterspraktijk onderzocht. Aan de hand van eenvoudige risicostratificatiecriteria stelde Dr. Zelenko vast welke patiënten een voorschrift nodig hadden voor de drievoudige geneesmiddelenbehandeling en schreef het gebruik van deze medicijnen voor gedurende een periode van vijf dagen.

De resultaten tonen in hoofdzaak aan dat van de 141 patiënten die met de drievoudige therapie werden behandeld, slechts 2,8% (4/141) in het ziekenhuis werd opgenomen, vergeleken met 15,4% van een onbehandelde controlegroep (58/377) (odds ratio 0,16; 95% CI 0,06-0,5; p<0,001). Slechts 0,71% (1/141) van de patiënten stierf in de behandelgroep, tegenover 3,5% (13/377) in de onbehandelde groep (odds ratio 0,2; 95% CI 0,03-1,5; p=0,16).

Voor deze retrospectieve analyse en studie werkte Zelenko samen met Dr. Roland Derwand, een Duitse arts en life sciences expert, en professor Martin Scholz, een onafhankelijke consultant en adjunct-professor voor experimentele geneeskunde aan de Heinrich Heine Universiteit, Düsseldorf, Duitsland. Derwand en Scholz waren de eersten die het Zelenko-protocol noemden in een wetenschappelijk artikel, met hun onlangs gepubliceerde hypothesedocument over het mogelijke belang van het combineren van zink met laaggedoseerde hydroxychloroquine als een methode voor de behandeling van COVID-19. Derwand en Scholz verrichtten ook de analyse van de gegevens en leidden het schrijven van dit onderzoek, terwijl Zelenko alle behandelingen van de patiënten voor zijn rekening nam

“Wat dit onderzoek onderscheidt, is dat patiënten zeer vroeg werden gediagnosticeerd met COVID-19 in een poliklinische setting en vroeg werden behandeld,” zei Derwand. “Helaas lijken we de algemene medische kennis te zijn vergeten – dat we elke patiënt met een besmettelijke ziekte zo snel mogelijk willen behandelen. Zelenko behandelde zijn risico-gestratificeerde patiënten onmiddellijk met de drie geneesmiddelen om voldoende effectiviteit te garanderen en wachtte niet tot de ziekte zich verder zou ontwikkelen.”

“Het is jammer dat veel van de media-aandacht rond hydroxychloroquine negatief was,” vulde Zelenko aan. “Deze drie medicijnen zijn betaalbaar, beschikbaar in pilvorm, en werken synergetisch tegen COVID-19. Dit behandelingsprotocol werkt en het blijkt de enige beschikbare pre-hospitale behandeling te zijn die veelbelovend is.”

“Hydroxychloroquine’s belangrijkste functie is om zink de cel in te sluizen, terwijl zink een virusdoder is,” voegde Zelenko eraan toe. “Azithromycine voorkomt secundaire bacteriële infectie in de longen, en vermindert het risico op longcomplicaties. Dus zink is de kogel, hydroxychloroquine is het pistool, en azithromycine is het beschermende vest.”

“Dit is het eerst onderzoek met COVID-19 poliklinische patiënten dat laat zien hoe een eenvoudig uit te voeren poliklinische risicostratificatie snelle behandelingsbeslissingen mogelijk maakt kort na het ontstaan van de symptomen,” zei Professor Scholz. “De goed getolereerde 5-daagse drievoudige therapie resulteerde in een beduidend lager aantal ziekenhuisopnames en minder sterfgevallen zonder gerapporteerde bijwerkingen voor het hart in vergelijking met relevante openbare referentiegegevens van onbehandelde patiënten. De omvang van de resultaten kan de relevantie van vroeg gebruik van een lage dosis hydroxychloroquine, in het bijzonder in combinatie met zink, aanzienlijk verhogen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het lopende beleid inzake pandemiemaatregelen en voor toekomstig klinisch onderzoek.

Over Dr. Roland Derwand

Derwand is gevestigd in München en is een arts en een expert op het gebied van de life sciences industrie met bijna 20 jaar ervaring. Momenteel staat hij aan het hoofd van de afdeling medische zaken van een Amerikaans biotechbedrijf in Duitsland. Zijn betrokkenheid en bijdrage aan dit onderzoek is privé en onafhankelijk. Voorheen bekleedde hij verschillende functies in de farmaceutische- en biotechnologische industrie met nationale, Europese en wereldwijde verantwoordelijkheden. Hij heeft een M.D. van de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz, Duitsland, een MBA van de PFH Private University of Applied Sciences in Göttingen, Duitsland, en hij promoveerde in de cardiovasculaire verrichtingsleer.

Over Prof. Dr. Martin Scholz

Scholz is gepromoveerd aan de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Frankfurt am Main, Duitsland en is adjunct-professor voor experimentele geneeskunde aan de Heinrich Heine Universiteit Düsseldorf. Hij is ook directeur van het bedrijf “Starts- en -Ups Consulting”. Daarvoor was Scholz werkzaam als wetenschappelijk directeur in de raad van bestuur van LEUKOCARE AG, een biotechnologisch bedrijf dat hij in 2001 heeft opgericht. Scholz ontving de titel “professor honoris causa” aan de faculteit geneeskunde Marilia (Faculdade de Medicina de Marília – FAMEMA) in São Paulo, Brazilië.

Over Dr. Vladimir Zelenko

Zelenko is in 2000 afgestudeerd van SUNY aan de Buffalo School of Medicine. Hij is Board Certified in Family Medicine en is de medisch directeur van het Monsey Family Medical Center.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.thezelenkoprotocol.com.

Voor media-aanvragen kunt u een e-mail sturen naar countermediarelations@gmail.com.

Als u wilt bijdragen aan het project door Dr. Zelenko's materialen in andere talen te vertalen, neem dan gerust contact met ons op via contact@internetprotocol.co.